Kellaripumppaamot

Rakennusten sisälle sijoitettavia pumppaamoita kutsutaan mm. kellaripumppaamoiksi. Kyseinen pumppaamo sijoitetaan rakennuksen kellariin joko lattian alle tai lattiatasoon. Pumppaamoon johdetaan tarvittavat viemärit joko koko rakennuksen tai sitten vain padotuskorkeuden alapuolella olevista vesipisteistä. Tässä tapauksessa padotuskorkeuden yläpuolella olevat vesipisteet johdetaan suoraan viemäriin. Käyttökohteita ovat mm. omakotitalojen jälkeenpäin rakennettavat wc- ja saniteettitilat.

Rakenteeltaan pumppaamot ovat tiiviitä. Pumppaamon tuuletus on syytä johtaa huolellisesti ulkotiloihin hajuongelmien välttämiseksi. Kellaripumppaamot ovat yksinkertaisia asentaa ja edullisia. Niitä käyttämällä on mahdollista luoda helposti lisää toimivia tiloja jo olemassa olevaan rakennukseen ilman mittavia rakennustoimenpiteitä. Haittana taas ovat mahdolliset pumppaamon äänet.

Jätevesille on käytettävä repijällä varustettua pumppua. Pumpun repijä leikkaa kiintoaineksen pienemmiksi partikkeleiksi, jotka sitten voidaan pumpata pienemmällä putkella viemäriin. Perus- ja sadevesille voidaan pumppaamo varustaa tavallisella perusvesipumpulla.

Geo 230-pumppaamon voi myös asentaa suoraan maahan, ja sen huoltokuilu on jatkettavissa erillisillä jatkokappaleilla.


Tutustu tästä Geo-pumppaamoihin