Yleisimpiä kysymyksiä

Miten pitkän matkan pumppaamolla voi pumpata?

Pumppaamon pumppausmatkan määrittelevät seuraavat tekijät; geodeettinen korkeusero, käytetyn paineputken halkaisija, pumpattavan nesteen määrä ja käytetyn pumpun paineennostokyky. Edellä mainitut kolme seikkaa on ensin selvitettävä, jonka jälkeen valitaan soveltuvin pumppu sekä käyttötarkoituksen että nostokorkeuden perusteella. Soveltuvimman pumpun valinta kannattaa jättää ammattilaisen tehtäväksi.


Kauanko pumppaamon asentaminen kestää kaikkiaan, ovatko koneet pihassa viikon?

Pumppaamon asentamiseen riittää yleensä yksi työpäivä, sillä kaikki toimittamamme kaivot ovat ”tehdasvalmiita”. Esivalmistelut kannattaa aina suorittaa etukäteen valmiiksi. Näitä ovat mm. sähkösyöttö keskukselta, tulevan viemärin esikaivuu sekä paineputken asentaminen.


Mikä on pumppaamon käyttöikä, milloin se pitää kokonaan uusia?

Valmistamiemme pumppaamoiden käyttöikä on hyvin pitkä. Varsinkin PE-muovista valmistetut pumppaamot kestävät vuosikymmeniä. Huolellinen hoito ja pumppaamoon kuulumattomien partikkeleiden ja nesteiden pääsyn estäminen pidentää pumpun ja oheislaitteiden käyttöikää huomattavasti.

Valitettavasti pumppu kuluu käytössä ja se on siksi aina joskus vaihdettava. Valmistamissamme pumppaamoissa pumpun vaihto on helppoa ja nopeaa.


Mitä saa ja ei saa pumppaamolle johtavaan viemäriin laskea?

Pumppaamoon saa johtaa vain pesu-, sade ja wc-vesiä. Pumppaamoon ei saa johtaa vesiä jotka sisältävät: hiekkaa, terveyssiteitä, talouspaperia, vanupuikkoja, kondomeja tai tekstiilejä. (olemme löytäneet jätevesipumpusta edellä mainittujen lisäksi mm. matkapuhelimen kappaleita, golf-pallon ja poranterän.)