Pienpumppaamot

Pienpumppaamot ovat tarkoitettuja asennettavaksi rakennusten ulkopuolelle maahan. Niitä käytetään mm. kun kiinteistö liittyy kunnallistekniikkaan tai jätevesijärjestelmää muuten kehitetään esimerkiksi asentamalla pienpuhdistamo.

Myös rantarakentaminen luo uusia käyttökohteita, sillä saunojen jätevedet täytyy johtaa pois rannalta pidemmälle imeytettäväksi.

Pienpumppaamoista on muodostunut vakiotuotteita, joita on saatavana mitä erilaisimpiin käyttötarkoituksiin. Pienpumppaamosarjan pienin pumppaamo on Geo 550. Geo 550 kaivo on aina vakiomittainen, 2000mm korkea. Geo 550 kaivoja on saatavissa niin repijäpumpulla jätevesikäyttöön, kuin perusvesipumpuilla perus- ja sadevesikäyttöön.

Kotimainen Geo 550 on kevyt ja lujatekoinen pumppaamo edulliseen hintaan. Siinä yhdistyy innovatiivinen suunnittelu ja käyttäjän perustarpeet. Pumppaamo toimitetaan aina muovikannella varustettuna. Pumppaamossa on vahva PE-muovista rotaatiovalamalla valmistettu runko, johon on PE-hitsattu tarvittavat komponentit. Pumppaamossa on tukevat ankkurointikorvakkeet. Putkisto on kestävää PE-muovia. Pumpun kiinnitys kaivoon on älykäs, ja pumppu on tarvittaessa helposti ylös nostettavissa.

Tutustu tästä Geo 550 pumppaamoon (PDF)

Näpsä tuoteperheen teknisempi vaihtoehto on Geo 700. Geo 700 kaivo on myös rotaatiovalettu PE-muovista. Se on varustettu uppojalalla ja tukevalla RST-putkistolla. Uppojalan ansiosta pumppu voidaan nostaa ylös ja laskea suoraan johdeputkia pitkin ilman työkaluja. Tällä menetelmällä voidaan helposti vaihtaa pumppu käyttötarpeen kasvaessa tai muista syistä toiseen. Fiksun uppojalan johdosta myös huolto on helppoa ja nopeaa. Uppojalan liukukappaleen tiiviste on sijoitettu nimenomaan liukukappaleen puolelle. Kun pumppu nostetaan ylös liukukappaleen avulla, voidaan liukukappaleen tiiviste vaihtaa helposti tarvittaessa maanpinnalla menemättä kaivoon.

Vakiomittainen Geo 700 on 2250 mm korkea ja yhteet sijaitsevat 1000mm korkeudella pohjasta. Geo 700 toimitetaan aina muovikansistolla.

Geo 700 on malliperheen menestyksellisin malli. Se on osoittanut paikkansa markkinoilla vahvana ja edullisena pumppaamona mitä erilaisimmissa käyttökohteissa.

Tutustu tästä Geo 700 pumppaamoon (PDF)

Joskus kuitenkin tarvitaan poikkeavia mittoja asennusteknisistä syistä. Näpsä PRO-kaivoja valmistetaan myös räätälöitynä asiakkaan mittojen mukaisesti. Tällöin on valittavissa eri halkaisijoita 600 millimetristä aina 1400 millimetriin saakka ja haluttuna korkeutena yhdellä tai useammalla pumpulla. Räätälöidyt Näpsä PRO-kaivot toimitetaan asiakkaan valitsemalla kansistoratkaisulla, esim. valurauta- tai alumiinikansistolla. Lisäksi tiealueille on saatavana teleskoopilla varustettu malli.

Tutustu tästä Näpsä PRO-kaivoihin (PDF)
Näpsä 500 on kevyt käsitellä.
Näpsä 500 on kevyt käsitellä.
Näpsä 500 sisältä.
Näpsä 500 sisältä.
Näpsä 600 sisältä.
Näpsä 600 sisältä.